nieuws

Generali saneert: 45 tot 60 banen weg bij schadebedrijf

Archief

De Generali heeft ingrijpende saneringsmaatregelen aangekondigd om het verliesgevende schadebedrijf opnieuw winstgevend te maken. Vóór 1 mei 1996 wil de verzekeraar 45 tot 60 arbeidsplaatsen schrappen.

Generali leed vorig jaar een verlies voor belastingen van f -6,5 (+5,4) mln in schadeverzekeringen bij een bruto premie-inkomen van f 177 (186) mln.
De verzekeringsgroep acht het niet aanvaardbaar, dat goede resultaten van de andere bedrijfsonderdelen de verliezen van het schadebedrijf compenseren. “Het schadebedrijf hoort op eigen kracht rendabel te zijn. Verliezen kunnen niet langdurig worden geaccepteerd”.
Lagere schadelast
Het verlies in de schadesector (zie AM 9) is vooral veroorzaakt door het provinciale bedrijf, met name in de auto-, brand- en aansprakelijkheidstekening. De Generali zegt niet mee te doen aan “de ongekend heftige, en niet op gezonde bedrijfseconomische grondslagen gevoerde concurrentie” louter omwille van groei van de omzet.
De saneringsmaatregelen zullen moeten leiden tot een verhoging van technische resultaten. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit en samenstelling van de portefeuille, de polisvoorwaarden, en de eigen verantwoordelijkheid van verzekerden. “De schadelast per gulden moet omlaag. Premieverhogingen zullen onvermijdelijk zijn”, aldus Generali.
Verder zal de produktiviteit per werknemer worden verhoogd, onder meer door verlaging van kosten. De 45 tot 60 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen bij het provinciale bedrijf en twee toeleverende stafafdelingen.

Reageer op dit artikel