nieuws

Generali opent beleggingsrekening

Archief

Generali heeft een beleggingsrekening geopend, voor beleggingen binnen verzekeringsovereenkomsten maar ook voor directe beleggingen.

Ter gelegenheid van de introductie van de Generali BeleggingsRekening heeft de verzekeraar een internetsite ontwikkeld: www.beleggingsrekening.com. Belegger en tussenpersoon kunnen hier informatie en interactie vinden. Met dat laatste wordt gedoeld op functionaliteiten als het maken van berekeningen, inzicht in de eigen portefeuille en het doorgeven van mutaties.
Nieuw is verder een vijftal beleggingsfondsen, waarvan drie aandelenfondsen, één obligatiefonds (Generali Euro Bond Fund) en één mixfonds (Generali Mix Fund). De nieuwe aandelenfondsen zijn: het Dutch Equity Fund, met de AEX als uitgangspunt, het Euro Equity Fund, die de Dow Jones Euro Stoxx 50 Index volgt, en het Euro ICT Fund, die uitgaat van twee indexen, te weten de Dow Jones Euro Stoxx Telecommunications Index en Dow Jones Euro Stoxx Technology Index. De minimale inleg op de BeleggingsRekening is 2.000 euro, switchen tussen fondsen is twee keer per jaar gratis. Generali rekent geen aankoopkosten, maar wel 0,4% verkoopkosten. Voor opnames in het kader van de ToekomstPlan-verzekering worden geen verkoopkosten gerekend. De beheerskosten voor de fondsen zijn 0,083% per maand, terwijl er verder nog een bid-offer spread wordt gehanteerd van 2,5% opslag en 1,5% afslag.

Reageer op dit artikel