nieuws

Generali: niet-rokerstarief voor SpaarToekomstHypotheek

Archief

Generali heeft voor de SpaarToekomstHypotheek, een co-produkt met facilitair hypotheekbedrijf Hypotrust, een niet-rokers tarief ingevoerd.

Generali heeft reeds tarieven voor niet-rokers bij beleggingen in fondsen. Nu is ook voor beleggingen in de SpaarhypotheekRekening een niet-rokerstarief ingevoerd. Daartoe zijn de bestaande risicopremies verlaagd met 3%. Voor rokers geldt voortaan een premie-opslag van 5%. De nieuwe software is deze maand verspreid.
Voor een hypotheek van f 200.000, gesloten door een 35-jarige man, tegen een rente van 8% en een looptijd van 30 jaar bedraagt de premie voor een niet-roker f 2.318 per jaar, en van een roker f 2.376 per jaar.
Voorspoedige produktie
Generali zegt tot dit besluit te zijn gekomen op verzoek van tussenpersonen die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de SpaarToekomstHypotheek.
De verkoop van dit produkt verloopt voorspoedig, zegt Generali. Volgens de maatschappij zijn 1.200 offerte-aanvragen verwerkt, waarvan 350 zouden hebben geresulteerd in een hypotheekcontract. Daarmee is een hypotheekbedrag van f 60 mln gemoeid.
De verzekeraar zegt samen met Hypotrust te werken aan de ontwikkeling van eigen software voor dat deel van het intermediair dat geen gebruik maakt van een van de pakketleveranciers. De nieuwe software zal in de maand oktober beschikbaar komen voor tussenpersonen.

Reageer op dit artikel