nieuws

Generali Leven start proef met ketenintegratie

Archief

Generali is gestart met een proefproject voor LeoPoint Leven, het systeem voor ketenintegratie. Met behulp van de Generieke Interface Manager (GIM) is een koppeling gerealiseerd tussen de software Generali ToekomstVizier (GTV) en de backoffice van Generali. Door deze koppeling kunnen tussenpersonen nu elektronisch een aanvraag indienen voor het bedrijfspensioen. Deze krijgen zij vervolgens aangevuld retour, waarna zij hem kunnen printen en laten ondertekenen door de klant. “Een paar dagen later is de polis in huis”, aldus Generali.

De proef loopt bij tien tussenpersonen. “Wij volgen geen strak tijdspad. We inventariseren de bevindingen van de tussenpersonen en hun op- en aanmerkingen. Daar gaan wij mee aan de slag.” Over het vervolgtraject heeft de verzekeraar nog geen beslissing genomen. “Wellicht dat we eerst voor alle levenproducten het aanvraagtraject op deze manier regelen en dan pas de mutaties. Maar misschien willen de tussenpersonen dat wel anders”, aldus Generali.

Reageer op dit artikel