nieuws

Generali lanceert collectieve inkomensverzekeringen

Archief

Generali introduceert de WGA Hiaatverzekering en de WIA Excedentverzekering. Verder heeft de verzekeraar een audioboek ontwikkeld, dat de adviseur wegwijs maakt in de materie rondom de WIA.

Om hun werknemers te behoeden voor een al te grote inkomensterugval na twee jaar arbeidsongeschiktheid, kunnen werkgevers nu ook bij Generali terecht. De WGA Hiaatverzekering vult het inkomen aan tijdens de WGA-vervolguitkering. “Echter, de aanvulling is zodanig dat er voor de werknemer genoeg motivatie blijft om te werken”, aldus Generali. Het werkloosheidsdeel is daarom niet verzekerd.
De verzekeraar hanteert verder bij de WGA Hiaatverzekering een WIA-index om inflatie te compenseren (deze indexering volgt de WIA-indexering met een maximum van 3% per jaar). De uitkering stijgt jaarlijks met deze WIA-index en Generali rekent deze stijging al in het eerste ziektejaar van de werknemer mee.
Excedentverzekering
Daarnaast introduceert Generali de WIA Excedentverzekering, die aanvullend op de hiaatverzekering kan worden gesloten. Deze verzekering vult alle uitkeringen binnen de WIA aan en gaat twee jaar na de eerste ziektedag in. Volgens Generali is deze verzekering extra interessant voor werknemers die meer verdienen dan het WIA-jaarloon (in 2006 ongeveer _ 44.000), omdat hiermee ook het inkomen boven deze inkomensgrens wordt aangevuld.
Om de materie rondom de WIA inzichtelijker te maken biedt Generali zijn adviseurs een audioboek aan met als titel: “Wegwijs in de WIA in 70 minuten”. Op deze cd staan onder meer veelgestelde vragen omtrent de WIA, voorbeeldgesprekken en de verzekeringsoplossingen van Generali.

Reageer op dit artikel