nieuws

Generali koopt met NAG één van de laatste assuradeuren

Archief

Als de voorgenomen overname van de Nederlandse Assuradeuren Groep (NAG) door Generali een feit wordt, is daarmee één van de laatste zelfstandige beursassuradeuren overgenomen door een verzekeringsmaatschappij.

Volgens NAG wensen makelaars steeds vaker rechtstreeks met verzekeraars zaken te doen. De beursassuradeur, nu nog in handen van de directie, had in 1999 een premie-inkomen van f 25 mln. Na de overname zal NAG samengevoegd worden met de sinds 1993 op de assurantiebeurs reeds aanwezige beursunit van Generali. De overname zal geen gevolgen hebben voor de bestaande werkgelegenheid.
Generali denkt met de overname van NAG een mooie slag te slaan. “We halen er een goed draaiende assuradeur mee in huis, met veel kennis van transport. Bovendien maken we hiermee het omzetverlies dat we hebben geleden door de millenniumuitsluitingen ruimschoots goed”, aldus directeur Hubert Voskuijl.
Vooruitlopend op de definitieve overname heeft Generali aan NAG reeds een volmacht verleend, waardoor nieuwe beurszaken nu al voor rekening en risico van Generali getekend kunnen worden. De huidige portefeuille wordt daarbij geëerbiedigd.
Uitstervend ras
Na de inlijving van NAG door Generali zijn er nog, maar weinig zelfstandige beursassuradeuren op de Nederlandse markt actief. Onder meer W.A. Hienfeld en W.P. van der Held opereren nog zelfstandig op de beurs. Volgens directeur Bob Botter van Hienfeld zal daar voorlopig ook geen verandering in komen: “Tenzij de makelaars geen zaken meer met ons willen doen, of er een gek langskomt die een belachelijk hoog bedrag op tafel legt”.

Reageer op dit artikel