nieuws

Generali komt met E-tarief personenautoverzekering

Archief

Generali introduceert een nieuwe personenautoverzekering met een zogeheten E-tarief, waarvan de aanvraag en de afhandeling uitsluitend elektronisch via Meetingpoint plaatsvinden.

Hierdoor blijven de kosten laag en verloopt de acceptatie veel sneller, aldus de verzekeraar. Maar ook door premiedifferentiatie met verfijnde risico-indicatoren door te voeren zegt Generali het E-tarief scherp in de markt te kunnen zetten.
Voor het bepalen van het risico wordt onder andere gekeken naar de criminaliteit in een regio in relatie tot het merk auto en de diefstalgevoeligheid daarvan, maar ook naar de leeftijd van de bestuurder in relatie tot het merk en de verhouding tussen het motorvermogen en het gewicht van de auto. Voor dit E-tarief geldt daarom een vaste premie: arrangementskortingen zijn dus niet mogelijk. Ter introductie geldt tot 1 januari 2007 wel een extra provisie van _ 10 per afgesloten verzekering.
Overigens blijft het huidige personenautotarief van Generali naast het E-tarief bestaan en blijven bestaande polissen ongewijzigd.
Om het E-tarief te kunnen introduceren heeft Generali een nieuw backofficesysteem in gebruik genomen: Level 7 van CCS. Het is de bedoeling om de complete schadebackoffice gefaseerd in Level 7 te gaan administreren.

Reageer op dit artikel