nieuws

Generali en Erasmus hebben ook Vari-Limietrente

Archief

Erasmus en Generali hebben net als Hypotrust hun assortiment uitgebreid met de nieuwe rentevorm VariLimietrente. Beide maatschappijen brengen onder eigen label Hypotrust-hypotheekproducten. Bij de Vari-Limietrente wordt vooraf een maximum rentepercentage overeengekomen, zodat de rentelasten niet onbeperkt kunnen stijgen. 

De rente is opgebouwd uit drie componenten: een variabel deel, een opslag voor de risicoklasse van de hypotheek en een opslag afhankelijk van de rentecontractperiode van de Vari-Limietrente. Het variabele deel is gebaseerd op het 3-maands Euribortarief en wordt aan het eind van elke 3-maandsperiode van de hypotheek vastgesteld. De Vari-Limietrente kan gekozen worden voor een rentecontractperiode van 6 of 10 jaar. “De 6-jaars rentecontractperiode is uniek in de markt. Door deze rentecontractperiode mag bij de inkomenstoets ter bepaling van de maximale leencapaciteit gebruik gemaakt worden van de Vari-Limiet.”
Erasmus houdt een introductie-actie voor het intermediair. Het kantoor dat in de periode 1 mei tot en met 30 juni de meeste geaccepteerde hypotheekoffertes met Vari-Limietrente heeft, wint een ballonvaart voor maximaal vier personen. Daarnaast worden elke week twee taarten verloot onder alle kantoren die offertes met Vari-Limietrente aanvragen. 

Reageer op dit artikel