nieuws

Generali

Archief

Generali heeft weer een nieuw product gelanceerd, dit keer een pensioenverzekering voor ondernemers. De directeur-grootaandeelhouder kan uit diverse opties kiezen, zoals kapitaalopbouw in geld of in beleggingseenheden, levensloop, pensioen in eigen beheer en aanvullende dekkingen.

Akkermans
Het aantal vestigingen van leden van de Pensioen Netwerken van Akkermans & Partners is de duizend gepasseerd. De aangeslotenen nemen diensten af op het gebied van kennis en marketing. Tweederde van de leden is accountant en belastingkantoor, de rest assurantietussenpersoon.
Quarré
Quarré Nederland heeft de (losse) overlijdensrisicoverzekering van Allianz aan het assortiment toegevoegd. “Vanwege het scherpe tarief”, aldus de Houtense inkoopcombinatie, die claimt dat 780 kantoren bij haar zijn aangesloten.
Inzicht in pensioen
Het inzicht van Nederlanders in hun toekomstige pensioeninkomen is beperkt, stelt Delta Lloyd, na een onderzoek van Intomart GfK onder 500 werknemers. Van de jaarlijkse pensioenopgave zegt 43% ‘praktisch niets’ tot ‘een beetje’ te begrijpen en 48% weet niet hoe hoog de pensioenuitkering uitvalt. Anderzijds berekent 6% dit zelf en laat 40 % dit doen.
Europese levenmarkt
CEA, de koepelorganisatie van Europese verzekeraars, heeft een rapport uitgebracht over de Europese markt van levensverzekeringen. Cijfers over het jaar 2004 zijn als uitgangspunt genomen. Het 88 pagina’s tellende rapport is gratis te downloaden vanaf de site: www.cea.assur.org.
T- en U-rendement
Het rendement U, maatstaf voor rentestandkorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, stijgt in mei met liefst twee tienden naar 3,55%. Het vergelijkbare, maar oudere T-rendement komt in mei op vrijwel dezelfde waarde uit: 3,56%, tegen 3,33% in april.

Reageer op dit artikel