nieuws

General Accident tegen Amsterdamse verzekerden: wij zijn niet failliet

Archief

‘Wij zijn helemaal niet failliet’. Dat was de strekking van een brief die General Accident op 17 maart heeft gestuurd naar ongeveer 300 verzekerden in het zuidelijk deel van Amsterdam.

Aanleiding van de spoed-mailing vormde een publicatie op de voorpagina van de editie Zuid (oplage 71.100) van het Amsterdams Stadsblad op woensdag 15 maart. Onder het kopje ‘General Accident gestript’ was een foto afgedrukt van het karkas van een gebouw aan het Museumplein dat volgens het onderschrift “ooit in gebruik was bij de failliet gegane verzekeringsmaatschappij General Accident”.
Met het wekelijkse huis-aan-huisblad kon de maatschappij vlot tot overeenstemming komen ten aanzien van een rectificatie. Om evenwel te voorkomen dat het bericht intussen een eigen leven zou gaan leiden, heeft General Accident besloten een brief te sturen aan de verzekerden in het verspreidingsgebied van het Stadsblad. “Wij hebben natuurlijk eerst de ongeveer 50 tussenpersonen in dit gebied moeten bellen om hen toestemming te vragen voor zo’n rechtstreekse brief”, aldus marketing-manager M.P. Keijser. Op woensdag 22 maart heeft het Stadsblad de zaak rechtgezet, met een afbeelding van het huidige pand van General Accident (gebouw Rijswijkstaete) met in het opschrift de mededeling, dat de maatschappij springlevend is.

Reageer op dit artikel