nieuws

Gelink verkoopt opnieuw deel van kredietportefeuille

Archief

Intermediairbedrijf Gelink Geld en Advies heeft voor de tweede keer in een half jaar tijd een deel van zijn portefeuille consumptief krediet verkocht. Opnieuw wil de directie van Gelink het geld vooral besteden aan het compenseren van gedupeerde klanten.

De overnemende partij wil anoniem blijven, maar naar verluidt is de koper de in Hengelo gevestigde VDZ Geldgroep. Eigenaar Pieter van der Zee wil dat bevestigen noch ontkennen. “Als we het al wereldkundig willen maken, doen we dat op onze manier”, zegt hij.
Afgelopen zomer nam Afab, voor _ 20 mln, al een deel van de portefeuille consumptief krediet van Gelink over, die nadien naar schatting nog zo’n _ 70 mln bedroeg. Over hoe groot het deel van de portefeuille is dat nu is verkocht, en voor welk bedrag, doet Gelink geen mededelingen. Het enige wat Gelink-woordvoerder Bart Jochems daar over kwijt wil, is: “dat er voor Gelink geen reden bestaat om het personeel op de afdeling consumptief krediet in te krimpen”.
De reden en de achtergronden van de verkoop lijken veel op die van afgelopen zomer. Maar Jochems benadrukt met klem dat het hier geen herhaling van zetten betreft. “Gelink vervolgt gewoon de ingeslagen weg en maakt de laatste slag naar weer een gezond bedrijf.”

Reageer op dit artikel