nieuws

Gelink-man in directie Beijer

Archief

In de directie van Beijer Groep is Willem Haasnoot als commercieel directeur vervangen door Frederic Wattebled, die deze functie tot voor kort vervulde bij Gelink Adviesgroep.

De 33-jarige Wattebled, van oorsprong Fransman en pas elf jaar in Nederland, werkte eerder (tot 2000) bij intermediair Kapitaalvisie. Hij kwam met de Beijer-directie in contact tijdens een uitje van Amev naar de voetbalwedstrijd AJ Auxerre-FC Utrecht. “Inzet van onze gesprekken was eerst samenwerking tussen Beijer en Gelink, waarbij Gelink particuliere klanten van Beijer zou gaan benaderen en vice versa. Maar dat bleek een brug te ver. Het ligt toch gevoelig als partij B klanten van A gaat benaderen.”
Met Wattebled in de gelederen wil Beijer “de onderbelichte doelgroep particulieren meer aandacht geven”. Volgens de commercieel directeur zelf is Beijer die groep zelfs “vergeten”. Hij ziet veel kansen bij Beijer. “We willen een totaalpakket gaan bieden, waarbij de werkgever als ingang dient voor de particulieren.”
Portefeuilles makelen
Beijer, volledig eigendom van Amev, houdt zich naast assurantiebemiddeling (omzet bijna e 5 mln) bezig met volmachten (Houttuinen Assuradeuren) en de administratie van verzekeringsportefeuilles. Bij het Haarlemse intermediairbedrijf wordt financiële man Thomas Noordhoff algemeen directeur en gaat Willem Haasnoot zich, samen met Cees Knijnsberg, bezighouden met een nieuwe tak van sport: het makelen van assurantieportefeuilles. Die taxatiewerkzaamheden vormen een apart onderdeel binnen Beijer, maar Wattebled sluit een kruisbestuiving niet uit. “Beijer zal zelf wellicht ook acquisities doen.”
Wattebled is bij Gelink opgevolgd door Ruud van Versendaal, die de laatste drie jaar directeur Verkoop was bij Levob (zie het kader op pag. 9). Henk Oudman, algemeen directeur van Gelink, zegt Watteblad “zeer erkentelijk” te zijn voor diens inzet sinds zijn aantreden in 2000. Oudman: “Mede onder de leiding van Wattebled is Gelink omgevormd van een verkooporganisatie naar een allround advieskantoor. Op dit fundament gaat Van Versendaal verder bouwen. Zijn ervaringen bij Amev en Levob komen ons goed van pas bij het verder professionaliseren van onze onderneming.”

Reageer op dit artikel