nieuws

Gelink blij met titel ‘minst gelezen folder’

Archief

Gelink Adviesgroep is bij het jaarlijkse onderzoek ‘Thuis binnen bereik’, gehouden door onder meer TPG Post, uit de bus gerold als het bedrijf waarvan de ongeadresseerde uitingen het minst worden gelezen. Gelink is merkwaardigerwijs blij met deze ‘titel’: “Dat mensen zich ons herinneren, is al een hele prestatie”.

Het onderzoek is gehouden in het kader van het Nationale Congres Ongeadresseerd Reclamedrukwerk en wees Kruidvat aan als het bedrijf dat de meest gelezen folders verspreidt. Gelink eindigde onderaan: 7% van de ondervraagden gaf aan de Gelink Geldkrant te hebben gelezen.
“Het feit dat zoveel mensen zich weten te herinneren dat wij een geldkrant huis-aan-huis verspreiden, is al een hele prestatie, of ze het nou wel of niet lezen”, stelt Gelink-directeur Henk Oudman opgewekt. “Natuurlijk gaan wij ervan uit dat niet iedereen geïnteresseerd is in deze informatie. Gemiddeld sluit een Nederlander één keer in de zeven jaar een nieuwe hypotheek af. Dat is dus veel minder spannend dan folders met aantrekkelijke aanbiedingen die je bijna elke dag nodig hebt. En als maar liefst 7% aangeeft onze folder daadwerkelijk te hebben gelezen, overtreft dat de verwachtingen uit ons eigen marktonderzoek.”
Volgens Oudman loopt Gelink voorop in het professionaliseren van de financiële branche door bewust voor een huis-aan-huisblad te kiezen. “We willen op een nette manier potentiële klanten benaderen met uitgebreide informatie. Een effectievere manier is wellicht het inzetten van callcenters, maar zelf hebben we er een hekel aan om ’s avonds boven de gebakken biefstuk te worden gebeld voor verkooppraatjes. Dus dat willen we anderen ook niet aandoen. Dat wekt irritatie op, terwijl je een folder gewoon naast je neer kunt leggen”, aldus Oudman.
Na het vertrek van Gerrit Gelink wegens echtscheidingsproblemen is Oudman benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Gelinks ex-vrouw Douchka Petzoldt is nu enig aandeelhouder van het bedrijf, maar bemoeit zich niet met de dagelijkse gang van zaken. De directie bestaat naast Oudman uit Charles Hazewinkel en Frederic Wattebled.

Reageer op dit artikel