nieuws

Gelijk lijfrentetarief voor Duitse mannen en vrouwen

Archief

In Duitsland geldt vanaf volgend jaar het zogeheten Unisex-tarief voor de Riester-lijfrenteverzekering

Tot nu toe moesten vrouwen meer betalen om op hun oudedag dezelfde uitkering als mannen te ontvangen, omdat zij statistisch gezien langer leven. Van de Duitsers vindt 80% deze nieuwe regeling gerechtvaardigd, blijkt uit onderzoek van DBV-Winterthur onder duizend mensen. Zelfs mannen zijn het hiermee eens, ook al betekent dit dat hun bijdragen zullen stijgen. Toch vindt 12% van de vrouwen dat mannen en vrouwen premies moeten betalen die gerelateerd zijn aan hun statistische levensverwachting. Opvallend is dat het Unisex-tarief weinig aanhang kent bij leidinggevenden, scholieren en studenten. Het blijkt dat hoe hoger het opleidingsniveau en inkomen, hoe eerder men van mening is dat er onderscheid in tarieven moet worden gemaakt.

Reageer op dit artikel