nieuws

GeldXpert wil met ‘sfeeradvies’ een warm gevoel gaan oproepen

Archief

Franchiseketen GeldXpert (39 kantoren) gaat met nieuwe concepten, waaronder een sfeergericht advies aan de consument, op jacht naar nieuwe kantoren. Uiteindelijk wil directeur Jetze Huisman uitkomen op tachtig vestigingen.

Doelstelling is om in elke plaats met meer dan 40.000 inwoners een vestiging te hebben. Daartoe is onder meer een professionele ‘searcher’ ingeschakeld. Daarnaast wordt onder de naam Academia een opleidingsconcept opgetuigd voor huidige en toekomstige franchisenemers.
Voor de advisering wordt het concept Ambiance gelanceerd. “Het doel daarvan is om een hypotheekadvies leuk te maken en een latente behoefte bij de consument om te zetten in een warm gevoel”, zegt Huisman. “Met een hypotheek is een klant alleen blij als deze geregeld kan worden. Zodra de maandlasten van de rekening geschreven worden, is het blije gevoel alweer verdwenen. Door het geven van een advies op gebied van onder meer kleur, inrichting en styling willen wij consumenten het blije gevoel van hun hypotheek en nieuwe huis laten behouden. De sfeeradviezen worden uitgegeven door deskundige stylisten en woonexperts.”
Klanten zouden zo tot 20% goedkoper uit zijn; de sfeeradviseur wordt betaald via de (nog te kiezen) voorkeursleveranciers van GeldXpert. Met een aantal daarvan worden nu afrondende gesprekken gevoerd. “Het zijn in ieder geval spelers uit de hoek van zowel de hypotheekbanken, de grootbanken als de verzekeraars. We hebben een aantal segmenten geformuleerd, die de gehele markt van gewenste consumenten afdekken, zoals NHG, starters, nieuwbouw, senioren en vermogende particulieren. Wij willen per segment tot drie à vier outperformers komen.”
Onderhoudscontract
Het tweede nieuwe concept is Maintenance, waarbij de klant tegen een fiscaal aftrekbare koopsom een onderhoudscontract sluit bij een landelijke partij, die in ieder geval schildert en bouwkundig advies geeft. Ten derde wordt gewerkt aan Consistency, bestaat uit een samenwerkingsovereenkomst tussen de GeldXpert-vestiging en een lokale makelaar.
Vorig jaar werd al het schadepakket Xllenthe gelanceerd in samenwerking met Risk Assuradeuren.
Groei
De nieuwe filosofie moet het aantal kantoren met 20% doen groeien. Vorig jaar kwam de hypotheekomzet uit op ruim _ 400 mln; de provisie-inkomsten bedroegen _ 5,9 mln.
GeldXpert is samen met Pensioendesk en hypotheekformule Onit onderdeel van de Finchise-groep, voor 45% eigendom van Achmea. Finchise wordt binnenkort echter geliquideerd, waarna alledrie de onderdelen zelfstandig verdergaan. Achmea houdt wel zijn aandelenbelang in de ondernemingen.

Reageer op dit artikel