nieuws

Geldverstrekkers boeken goed resultaat in krimpende markt

Archief

In een hypotheekmarkt die met 10% is gekrompen, wisten Bank of Scotland, Florius en Obvion toch goede resultaten te boeken.

Florius zette vorig jaar voor _ 4,8 mld aan hypotheken om, daarnaast verkocht de hypotheekverstrekker 62% meer aan verzekeringen dan (Bouwfonds) in 2006. Het intermediair wist Florius overigens direct goed te vinden want tot en met december 2007 werd een marktaandeel gerealiseerd van 4,8%. Bij voorganger Bouwfonds Hypotheken was dit in 2006 3,8%.
Obvion heeft vorig jaar een hypotheekproductie geboekt van _ 5,3 (6,2) mld, zo’n 15% lager dan in 2006. Doordat de totale markt in gelijke mate daalde, is het marktaandeel vrijwel gelijk gebleven op 5,2%, meldt de Heerlense geldgever. De nettowinst nam toe tot _ 35,8 (27,5) mln. Er werd voor _ 6,8 mld aan hypotheken gesecuritiseerd.
Bank of Scotland verbeterde de productie vorig jaar met 15% tot zo’n _ 2,5 mld. Dankzij deze omzetstijging heeft de bank nu een hypotheekboek van meer dan _ 8,5 mld. Bank of Scotland schrijft het succes toe aan de verbetering van het assortiment. De bank voerde tariefklassen in van 75 tot 125% van de executiewaarde, waaronder een klasse van 110%. Tevens intoduceerde de bank vorig jaar een Budget Hypotheek.

Reageer op dit artikel