nieuws

Gelachen op 1 april? Hou het niet stil!

Archief

Gelachen op 1 april? Hou het niet stil!

Afgelopen woensdag was het 1 april. In tal van assurantiebedrijven zullen op kleine of grotere schaal 1-aprilmoppen zijn uitgehaald. Daaronder zijn ongetwijfeld gebeurtenissen die aandacht verdienen in Jus d’Assurance. Maar laat het ons dan wel weten! Wij vragen dit zo nadrukkelijk, omdat wij eind vorig jaar pas hoorden van een leuke actie die in het zicht van 1 april 1997 in Amersfoort werd ondernomen. Bij de Kamerbeek Groep zag men begin vorig jaar met lede ogen aan dat zanger Koos Alberts zijn populariteit ging aanwenden als basis voor een verzekeringsimperium. “Wat denkt hij wel. Als hij in verzekeringen gaat, dan ga ik zingen”, zou de eerste reactie van Cees Kamerbeek zijn geweest. Op 25 maart werd in een mededeling aan het personeel door Toon Willems gesteld: “Op de van hem bekende en creatieve wijze heeft Cees Kamerbeek besloten deze concurrent te bestrijden. Overnemen lag te veel voor de hand. De vijand wordt bestreden met zijn eigen wapens. Cees Kamerbeek heeft een CD laten maken, waarop bekende Amersfoortse smartlappen staan als ‘Het Amersfoortse Keientrekkerslied”, ‘Ik ben de grootste Kei van Amersfoort’ en ‘Een eigen huis bij het station’. Alle medewerkers werden uitgenodigd om ‘dinsdag a.s.’ om 12.00 uur in de hal van het hoofdgebouw een exemplaar van de bedoelde CD in ontvangst te nemen uit handen van Kamerbeek zelf. Hadden jullie dit jaar iets leuks met 1 april, stuur dan een bericht daarover via fax 0172-422.892 of e-mail: amred@sbi.nl.
De Amersfoortse scoort in grand café’s
Eigenaren van grand café’s kunnen zich nu indekken tegen bezoekers die hun consumpties ‘de volgende keer’ willen afrekenen. De barkeeper hoeft slechts te verwijzen naar een gloednieuwe wandtegel met als opdruk de tekst: ‘Piet Krediet woont hier niet. We zijn De Amersfoortse niet.’ Het is een nieuwe variatie op het thema dat de maatschappij al enkele jaren met succes voert. De Amersfoortse heeft bij café’s in de grote steden in totaal ruim duizend tegels uitgezet.
Storms lust de ‘Van Ronkels’ rauw
Breekijzer-man Pieter Storms, tot medio mei even van de buis, heeft geen klagen over belangstelling in de media. Vaak wordt hij een moderne Robin Hood genoemd, zelf wordt hij liever vergeleken met Zorro. In een interview in het Algemeen Dagblad werd stilgestaan bij de anti-Breekijzertrainingen die door Hans van Ronkel (voormalig voorlichter bij het Verbond van Verzekeraars en bij Nationale-Nederlanden) worden verzorgd. Storms stelt, dat hij echt niet alleen tevreden als portiers aan camera’s gaan hangen of receptionistes de politie bellen. Hij is minstens zo tevreden over de resultaten die de Van Ronkel-methode oplevert. “Kijk, hoe voorkomend wij ook worden ontvangen, wij gaan niet op pad met mensen wier problemen gemakkelijk zijn op te lossen. Ze zijn al ik-weet-niet-hoe-lang bezig, vruchteloos. En dan komen wij en dan gaat de machtige partij zich heel nederig gedragen. Maar juist dan zetten ze zich vreselijk te kijk. Nee, dit programma kun je tot in het oneindige maken. Er is geen manier om je tegen Breekijzer te wapenen.”
Insurance Sail
Insurance Sail ’97 trok ongeveer tweehonderd deelnemers. Er gingen 54 boten de Loosdrechtse plassen op, waaronder alleen al van Aegon 24 boten.
Zeilenthousiastelingen van verzekeringsbedrijven die nog willen deelnemen aan Insurance Sail ’98, te houden op zaterdag 18 april, moeten tempo maken. Hoewel de inschrijving sluit op 13 april, ziet het er naar uit dat het evenement al eerder is volgeboekt. Er waren eind vorige week al 35 teams ingeschreven. Voorts had ONVZ zes boten geclaimd, en Aegon al 26, met een optie op nog eens 14 boten. Insurance Sail begint om 10.00 uur en duurt, inclusief barbecue, tot omstreeks 20.00 uur. Voor het zeilen, eten en drinken rekent organisator Ottenhome f 70 per persoon. Per boot geldt een minimum van drie en een maximum van vijf opvarenden. Meer informatie: Watersportbedrijf Ottenhome, tel. 035-582.33.31, fax 035-582.30.72.
James bakt ze wel erg ‘brown’
In hoeverre kun je de muzikale producten en de persoon van de artiest gescheiden (blijven) houden? Die vraag dringt zich op bij de frequente berichtgeving in de kranten over de heer James Brown. De 64-jarige Amerikaanse soulzanger voegt lustig nieuwe hoofdstukken aan zijn straflijst toe, met onder meer drugsgebruik en wapenbezit. Deze crimineel wordt door Nuts opgevoerd als “de enige man” die een mongoloïde jongetje kon genezen van zijn krabziekte. En dat gebeurt dan met de potentiële comeback-hit ‘Sexmachine’. Inderdaad, het leven is raar.
Wouters ontwikkelt Abraham/Sara-groet
Vaak worden creatieve oplossingen uit nood geboren. Van ‘nood’ was in zekere zin ook sprake bij de ontwikkeling van eigen ‘Abraham’- en ‘Sara’-kaarten door assurantiekantoor M. Wouters in Heerhugowaard. “Wij hadden er een gewoonte van gemaakt om relaties die vijftig jaar worden een kaartje te sturen. Maar het gebeurde herhaaldelijk dat deze kaarten in de boekhandel uitverkocht waren”, verklaart directeur Harry Wouters. Daarom zette hij zich met zijn reclame-adviseur aan de ontwikkeling van een eigen kaart, zowel qua tekst als grafische uitvoering. De eerste regels van het rijm luiden: ‘Vroeger vond je vijftig oud, haast uitgewerkt en lang getrouwd. Vóór die tijd moest het gebeuren want daarna sloten alle deuren.’ Het gedicht mondt uiteraard uit in een heilwens plus felicitatie.

Reageer op dit artikel