nieuws

Gekortwiekte Alfass Groep mikt op groei tot 25 kantoren

Archief

De facilitaire organisatie Alfass Groep wil uitgroeien tot het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige assurantiekantoren in Limburg, maar heeft kort voor de jaarwisseling eerst een stap terug gedaan.

Medio december is door de organisatie de samenwerking verbroken met Alfass VOF en Alfass Nedu Makelaardij in Roermond. Deze bedrijven gaan nu verder onder de naam Nedu.
Volgens algemeen directeur Frans Lalieu van de Alfass Groep waren er “zeer dringende redenen” om de samenwerking met deze twee kantoren te verbreken. Ze zijn eigendom van Ron Vijzelaar en John Scott, die samen ook 50% van de aandelen in de groep bezitten. Woordvoerder Scott stelt desgevraagd dat het in de privé sfeer niet goed ging tussen Vijzelaar en Lalieu. Dit wordt op zijn beurt door Lalieu bestreden: “De basis van de problemen is puur zakelijk”, reageert hij.
Campagne
Lalieu gaat nu met de andere kantoren een deels mondelinge wervingscampagne voeren om de Alfass Groep uit te breiden. “Wij streven naar 25 kantoren.” Momenteel telt de groep negen kantoren, in Roermond (twee), Susteren, Venray (twee), Maastricht, Helmond, Brunssum en Venlo.
Alfass Groep profileert zich als Limburgs eerste ‘fullservice backoffice organisatie’ die zich richt op het kleinere en startende intermediair, met als uiteindelijke doel door te groeien tot het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige assurantiekantoren in deze provincie. Het bedrijf heeft recentelijk geïnvesteerd in nieuwe automatisering en voelt zich nu helemaal klaar voor het WFD-tijdperk.
Kantoren kunnen 100% zelfstandig ondernemer blijven onder hun eigen naam of als Alfass-vestiging. Alle ondersteunende functies kunnen zij uitbesteden aan de groep. “De door ons te verwerven betere provisies en bonussen worden één op één aan de deelnemers doorbetaald”, aldus Lalieu.
Ontstaan
Alfass werd in 2000 opgericht door initiatiefnemer Ron Vijzelaar en zijn compagnon John Scott. Samen hebben zij 50% van de aandelen. De andere twee aandeelhouders zijn Jeu Hofman (bestuursvoorzitter) en Stefan Classens.
Frans Lalieu was eind 2000, na een langdurig dienstverband bij het ministerie van Justitie, als makelaar bij Alfass komen werken. Na een jaar hield hij het daar voor gezien en ging hij als bedrijfsmakelaar werken bij een woningstichting. In juli 2002 werd hij gevraagd om directeur te worden van de Alfass Groep.

Reageer op dit artikel