nieuws

Geijsel Adviesgroep: accountant betaalt 50% te veel aov-premie

Archief

Geijsel Adviesgroep gaat een offensief starten om accountants, fiscalisten en controllers te bewegen hun eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering over te sluiten.

De premie kan in vrijwel alle gevallen 30% tot 50% lager dan ze nu betalen, claimt het intermediairbedrijf uit Ouderkerk aan de Amstel.
“We zijn hier al een jaar mee bezig en zijn er best heel voorzichtig mee, want we schoppen nu natuurlijk wel tegen verzekeraars met wie we normaal samenwerken”, zegt directeur Wilfred Mooij. “We hebben onderzoek gedaan, dat wil zeggen premies en voorwaarden vergeleken en concluderen dat geen enkele aanbieder in de buurt komt van ons aanbod.”
Op de website www.accountantaov.nl staan de zes goedkoopste aanbieders afgezet tegen het aanbod van Geijsel. “Er zijn aanbieders die in vergelijking met ons dubbele premies rekenen”, aldus Mooij.
Het risico wordt gedragen door Swiss Re Life & Health (Amstelveen, het oude Alhermij).
Volgens Mooij is de dekking vergelijkbaar met andere aanbieders: zoals beroepsongeschiktheid en geïndexeerde bedragen. “Het is een rechttoe rechtaan dekking, dus zonder cursussen of iets dergelijks. We hanteren ook geen starterskortingen, zodat bepaalde verzekeraars met een startersaanbod nog wel in de buurt kunnen komen van ons aanbod. Maar dat geldt dus alleen voor het aanvangsjaar of de eerste jaren.”
Het aov-product is ook via internet te sluiten. “De premies op accountantaov.nl zijn de premies van de zes scherpste aanbieders. Als je bijvoorbeeld Nationale-Nederlanden neemt, dan is dat het dubbele van onze premie, maar dat geldt voor meer aanbieders hoor.”
“De doelgroep accountants is natuurlijk heel aantrekkelijk. Wij hopen op een recommendatie-effect. Als een accountant bij ons is verzekerd en een klant van hem heeft een probleem op dit gebied, is de kans natuurlijk groot dat hij ons aanbeveelt”, aldus Mooij.
Stichting
Accountants, fiscalisten en controllers die een aov willen sluiten bij Geijsel Adviesgroep moeten eerst lid worden van de Stichting Geijsel Adviesgroep. “Dat is om een collectief te realiseren.” Verder moeten de accoutants, fiscalisten en controllers lid zijn van een van de beroepsgroepen, zoals Nivra, Novaa, NOB of Federatie Belastingadviseurs.
Ook wordt in principe voor dit product geen klantprofiel aangemaakt. “Wij vinden een klantprofiel belangrijk, maar veronderstellen bij deze doelgroep een bepaald niveau van kennis aanwezig, alsmede kennis van de sociale wetgeving. Maar mocht hij aangeven dat niet te hebben, dan geven wij hem uiteraard advies”, zegt Mooij.
Vrouwen
Een vrouwelijke accountant, fiscalist of controller die door zwangerschap tijdelijk arbeidsongeschikt wordt, kan niet terecht bij accountantaov.nl. “Wij hebben het product ontdaan van alle toeters en bellen en daarbij wel een goede dekking en indexering geregeld. Wij hebben gewoon heel goed ingekocht”, aldus Mooij.
Hij zegt inmiddels al vele reacties te hebben gekregen. “We hebben nog geen polis gesloten, maar op de website zijn al honderden berekeningen gemaakt.”

Reageer op dit artikel