nieuws

Geen provisie voor RVS-agent bij nieuw direct reisproduct

Archief

Loondienstverzekeraar RVS (ING) is met de directe verkoop van het eenvoudige reisverzekeringsproduct van de Postbank begonnen met een nieuwe vorm van distributie: directe verkoop zonder dat de loondienstagenten daar iets aan verdienen.

Verkoop zonder provisie is voor RVS iets nieuws. Tot nu toe werd bij directe verkoop tóch (een deel van de) provisie betaald aan de betrokken loondienstagent. Het betreft de scherp geprijsde reisverzekering Blue Travel Polis, die door RVS is omgedoopt in ‘RVS Direct op Reis’. De voorwaarden en premies zijn identiek.
Volgens RVS-woordvoerder Ben Fros is uit marktonderzoek gebleken dat er bij RVS-klanten behoefte bestaat aan een goedkoop reisverzekeringsproduct. “De Blue Travel Polis is een dusdanig eenvoudig product dat daar geen aanvullend advies bij nodig is. Onze adviseurs begrijpen dat heel goed. Bovendien hebben zij een alternatief doorlopend reisproduct, een uitgebreider product van Nationale-Nederlanden, waarbij wél advies nodig is”.
Deze week is een mailing naar een groot aantal klanten van RVS verstuurd. De Postbank neemt uit naam van RVS de verwerking en afhandeling van schriftelijke aanvragen voor haar rekening. Ook de behandeling van schademeldingen gebeurt in Amsterdam.
RVS-klanten ontvingen in de afgelopen dagen een mailing van de ‘RVS Direct op Reis’, oftewel de Blue Travel Polis.

Reageer op dit artikel