nieuws

Geen parlementaire commissie beleggingspolissen

Archief

Er komt geen parlementaire commissie die de regelgeving rond beleggingspolissen gaat onderzoeken, zoals de stichting Woekerpolis Claim en de Vereniging Consument & Geldzaken aan de Tweede Kamer hebben verzocht

De vaste Kamercommissie voor Financiën steunde gisteren tijdens overleg met minister Zalm het voorstel van Ombudsman Wabeke om te gaan bemiddelen in enkele voorbeeldzaken. Zalm steunt verder de commissie die onder leiding van voormalig hoogleraar verzekeringseconomie Alfred Oosenbrug onderzoekt bij welke beleggingspolissen fouten zijn gemaakt. Dat zou nieuwe voorbeeldzaken kunnen opleveren. Zowel de Consumentenbond als het Verbond van Verzekeraars reageren positief op de uitkomst van het overleg.

Reageer op dit artikel