nieuws

Geen nominale fondspremie meer voor jongeren met bijbaantje

Archief

Volgend jaar wordt de nominale ziekenfondspremie voor jongeren tot achttien jaar met een bijbaan afgeschaft.

Minister Borst gaat binnenkort een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer indienen waarmee de nominale ziekenfondspremie voor jongeren tot achttien jaar met een bijbaan vervalt. De wet moet begin januari – eventueel begin april – van kracht worden. Met de maatregel moeten jongeren worden gestimuleerd om naast hun school een baantje te nemen. Door hun bijbaantje zijn zij zelfstandig bij het ziekenfonds verzekerd, maar door de nominale ziekenfondspremie houden zij daar nu maar weinig loon aan over. Door de maatregel sparen zij f 35 per maand uit.
Van de maatregel gaan circa 100.000 jongeren profiteren.

Reageer op dit artikel