nieuws

Geen integratie op handen tussen DBV en Winterthur

Archief

Van verregaande samenwerking tussen DBV en Winterthur in Nederland is geen sprake. Dat is de stellige mening van Winterthur-directeur ir H. Aaftink en DBV-directielid E.R. Schaling.

Aanleiding voor die vraag zijn de fusiebewegingen tussen beide verzekeringsbedrijven in de buurlanden België en Duitsland. In België werd onlangs de dochtermaatschappij van DBV samengevoegd met het Belgische Winterthur-bedrijf. Zeer recent werd ook bekend dat de Deutsche Beamtenversicherung (DBV) gaat fuseren met de Duitse dochtermaatschappijen van Winterthur.
DBV Verzekeringen in Nederland is een zelfstandige NV, een 100% dochter van de Duitse DBV Holding AG. Een groot deel van de aandelen van deze holding is in handen van de Zwitserse verzekeringsgroep Winterthur. De Winterthur Gruppe Schweiz heeft in Nederland een filiaal.
Directeur Aaftink van het Nederlandse Winterthur-filiaal weet niets van eventuele fusieplannen in ons land. Aaftink: “Per 1 januari hebben wij de schadeportefeuille van DBV overgenomen, met uitzondering van glas- en naturaverzekeringen. Van een verdergaande relatie is geen sprake en zal ook geen sprake zijn.”
DBV-directielid Schaling bevestigt die mening. “Wij zitten in een ander marktsegment dan Winterthur en bedienen ons van andere verkoopkanalen. Er bestaan dan ook geen plannen voor samenvoeging. Daarbij is de juridische relatie tussen DBV en Winterthur in Nederland veel complexer dan in de buurlanden. Ik zie het derhalve niet snel tot een fusie of iets dergelijks komen.”

Reageer op dit artikel