nieuws

Geen integratie Nederlandse bedrijven Namur en Gerling

Archief

De Nederlandse vestigingen van de kredietverzekeraar Namur in België en de Duitse Gerling Konzern Speziale Kreditversicherungs AG zullen zeker niet integreren.

Dat zegt algemeen directeur D. de Nijs van Gerling Service Nederland in Amsterdam, de dochteronderneming (41 werknemers) van de Duitse moedermaatschappij.
Gerling Service Nederland is in ons land actief als verzekeraar van bedrijven in de branches brand, aansprakelijkheid, ongevallen, transport, en technische verzekeringen. “Op het gebied van kredietverzekeringen doen wij zelf niets. We hebben alleen een zeer beperkt aantal posten lopen voor rekening en risico van onze Duitse moeder.”
Volgens De Nijs zullen die posten – op voorwaarde dat de cliënt akkoord gaat – in de loop van 1996 worden overgeheveld naar Namur Kredietverzekeringen in Breda.
De kredietverzekeraar Namur behaalde vorig jaar een premie-inkomen in Europa (Benelux, Frankrijk en Groot Brittannië) van f 273 (231) mln. De technische omzet beliep f 422 (368) mln. De groei in ons land bedroeg ruim 25%. Het aandeel in de totale portefeuille is minder dan 10%. De netto groepswinst steeg tot f 2,9 (-12,0) mln.

Reageer op dit artikel