nieuws

Geen handtekening bij online sluiten koopsom Zwitserleven

Archief

Op de website van Zwitserleven kunnen nu koopsomverzekeringen worden gesloten zonder dat daarvoor een handtekening nodig is.

De verzekeringen kunnen direct worden betaald via iDeal, het internetbetaalsysteem van de Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING. Ook tussenpersonen hebben de mogelijkheid om online koopsommen voor hun klanten te sluiten.
Wetsvoorstel
De verzekeraar haakt daarmee in op het wetsvoorstel van minister Donner (Justitie) om verzekeraars de mogelijkheid te bieden het sluiten van polissen online af te wikkelen.
Ondanks dat dit wetsvoorstel van Donner een “enorme stap vooruit” wordt genoemd, is er volgens kenners meer progressie te boeken. “Elektronisch verzekeren is ondanks dit initiatief nog steeds geen volwaardig alternatief. Dat blijkt onder andere uit het feit dat het schriftelijkheidsvereiste blijft gehandhaafd in het geval van een aangetekende brief, terwijl er in de praktijk wel een elektronische variant voorhanden is”, aldus Henri Martius, docent Verzekeringsrecht, in het Verbondsblad Verzekerd!.

Reageer op dit artikel