nieuws

Geen haast met samen- voeging opleidingen

Archief

De samensmelting van de Rotterdamse Saor en de Amsterdamse Sava in het AOC, leek een logisch vervolg op de door de voorzitters J.C. Verheij (SVV) en W. Stevens (Federatie) uitgesproken wens tot samenwerking. Van het spreekwoordelijke schaap over de dam, is echter geen sprake.

Door de samensmelting van Saor en Sava gaat het AOC straks de assurantie-opleidingen in de gehele Randstad verzorgen. Behalve in Leiden en Den Haag. De assurantieclubs uit die twee steden laten hun opleidingen verzorgen door het Assurantie College. Samenwerking tussen dit College en het AOC ligt toch voor de hand?
Secretaris mw Van Veen van de Leidse AC: “Voor ons niet. Amper een jaar geleden nog hebben wij alle mogelijke opties uitgebreid bekeken. Daar kwam uit naar voren dat het Assurantie College voor de Haagse en Leidse club de beste optie was. En die constructie bevalt ons momenteel goed. Er is geen enkele aanleiding om in deze situatie verandering te brengen.”
Veluwse Assurantie Club
De vraag of samenwerking in assurantie-onderwijs niet leidt tot schaalvoordelen – uniformiteit, kostenreductie, professionalisering, enz. – doet zich, meer nog dan in Den Haag en Leiden, voor in Apeldoorn. Want daar verzorgt de Veluwse AC namelijk nog altijd in z’n eentje zelfstandig het onderwijs.
Maar volgens voorzitter en cursusleider J. Huijbens is dat niet zo bijzonder. “Zo is het toch altijd geweest. De Veluwse bevindt zich in de gelukkige omstandigheid dat nog voldoende mensen zich willen inzetten voor de vakontwikkeling. Wij bieden kwalitatief goede cursussen én tegen lage prijzen. Door het vele vrijwilligerswerk maken wij namelijk niet zo veel overheadkosten.”
“Maar iedereen weet dat het steeds moeilijker wordt om mensen te vinden voor verenigingswerk. Zodra dat niet meer mogelijk is, zullen we een alternatief moeten zoeken voor het onderwijs. Bijvoorbeeld door samenwerking met een bestaand opleidingsinstituut. Voorlopig is dat echter nog niet aan de orde”, aldus Huijbens.

Reageer op dit artikel