nieuws

Geen doorstart voor Sherwood

Archief

Een doorstart van het Sittardse bemiddelingsbedrijf Sherwood & Partners is niet mogelijk gebreken. Dit meldt curator Remco Rosbeek in zijn eerste faillissementsverslag.

Op aanvraag van vier van de acht personeelsleden werd het bedrijf in juni failliet verklaard. De medewerkers hadden al enkele maanden geen salaris meer ontvangen. Sherwood is een in juli 2002 opgerichte onderneming van Will van de Looverbosch (41). Hij was ook directeur en grootaandeelhouder van de op hetzelfde adres gevestigde Primaz Adviesgroep, die eind 2oo2 failleerde. Dat bedrijf telde destijds dertien werknemers.
Niet op de hoogte
Blijkens het eerste faillissementsverslag bedroeg de omzet vorig jaar bijna _ 580.000, bij gemiddeld acht personeelsleden. Curator Rosbeek heeft dit besproken met Van de Looverbosch. “Daarin vertelde hij dat de omzet niet in verhouding stond tot de hoge kosten (salaris personeel, leaseauto’s, et cetera). Tijdens dit gesprek bleek echter dat de heer Van de Looverbosch niet op de hoogte was van de actuele situatie van de vennootschap”.
De curator moet nog van alles uitzoeken, want de administratie van Sherwood is niet compleet. Een voortzetting of een doorstart van het bedrijf is niet mogelijk gebleken. De jaarrekeningen zijn overigens steeds tijdig gedeponeerd. Over vorderingen was nog niet veel bekend. De fiscus noch het UWV noch andere preferente crediteuren hadden zich gemeld.

Reageer op dit artikel