nieuws

Geen discriminatie tegen jonge Britse automobilisten

Archief

De Britse makelaarsorganisatie BIBA verwerpt de oproep van SAGA, een dienstverlener voor 50-plussers, om jonge automobilisten te benadelen met hogere verzekeringspremies

In deze leeftijdsgroep rijden meer mensen onverzekerd rond, wat de eerlijke automobilisten elk jaar hogere premies oplevert. BIBA werkt druk met de regering aan oplossingen om het onverzekerd autorijden aan te pakken, maar vindt het een verkeerde aanpak om eerlijke jongere automobilisten te straffen. Geen enkele groep in de maatschappij kan hierop worden aangerekend. Het echte probleem dat vijf miljoen Britse automobilisten van 65 jaar en ouder te wachten staat, is dat het na hun 65e erg moeilijk wordt om een concurrerende autoverzekering te vinden. Dit komt doordat uit statistische analyse blijkt dat oudere automobilisten zorgen voor meer en hogere schadeclaims. Biba raadt hen aan om naar een makelaar te gaan voor advies over hoe ze lagere premies kunnen krijgen. Daarnaast worden automobilisten erop gewezen dat ze in aanmerking zouden kunnen komen voor korting bij een beperkt kilometrage, aangezien oudere automobilisten geneigd zijn minder te rijden.

Reageer op dit artikel