nieuws

Gedupeerden Bouwman willen Aegon voor rechter

Archief

De Stichting Gedupeerden Bouwman Consultancy wil Aegon door de rechtbank in Assen aansprakelijk laten stellen voor verdwenen beleggingsgelden van 55 leden (totaal f 5,6 mln).

Advocaat mr. Van Steen gaat de Assense rechtbank vragen om diverse getuigen te verhoren, waaronder mensen van Aegon, Peter Bouwman zelf en diens oude compagnon Peter de Vries (een voormalig Aegon-medewerker). “Dat voorlopige getuigenverhoor moet uitwijzen of aansprakelijkheid van toepassing kan zijn”, aldus Van Steen.
Aegon erkent in de Bouwman-affaire geen algehele aansprakelijkheid, maar zegt wel dat aan individuele Aegon-klanten een tegemoetkoming is gegeven (zie AM 8, pag. 37). Van Steen: “Dat lijkt op willekeur. Wat is het criterium dat Aegon daarbij heeft gehanteerd?”
Overigens zeggen de leden van de Stichting nog geen enkele tegemoetkoming te hebben gehad. Onder de 55 leden zitten mensen die diverse producten van Aegon afnemen. “Ik heb wel tien producten van Aegon, waaronder een hypotheek en een pakket schadeverzekeringen”, aldus één van hen. “Je zou zeggen dat ik een goede klant van Aegon ben, maar ik heb nog geen tegemoetkoming gezien. Integendeel.”
Volgens een lijst van de curator in het Bouwman-faillissement zijn in totaal 79 beleggers hun geld (ruim f 6 mln) kwijt.

Reageer op dit artikel