nieuws

Geding rond opsplitsing PGGM

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil met een kort geding voorkomen dat onder de naam PGGM levensverzekeringen worden verkocht.

Het Verbond heeft zich al eerder kritisch uitgelaten over de splitsing van PGGM in een pensioenfonds en een uitvoeringsorganisatie die sinds 1 januari individuele pensioenproducten verkoopt. Dat gaat onder de naam PGGM, terwijl het pensioenfonds nu als Zorg en Welzijn door het leven gaat.
Volgens het Verbond, dat een nieuwe concurrent op de markt ziet verschijnen, wordt daarmee ongeoorloofd geprofiteerd van de naamsbekendheid van PGGM. “De klant wordt op het verkeerde been gezet”, vindt het Verbond, dat in het kort geding wordt gesteund door een aantal leden. “Onder de naam van een pensioenfonds waarbij twee miljoen Nederlanders verplicht zijn aangesloten, wordt een commerciële organisatie opgetuigd om bijvoorbeeld lijfrentes te verkopen. Voor de klant wordt het onduidelijk gehouden dat deze commerciële organisatie een ander is dan het oude PGGM. Dat alles levert een oneerlijk concurrentievoordeel op dat door de wet wordt verboden. PGGM wil met het verhangen van de bordjes een commercieel voordeel halen uit zijn naamsbekendheid en het betrouwbare imago dat met deze naam samenhangt.”
PGGM wil geen concrete reactie geven. “Wij hebben rechtmatig gehandeld en zien de uitspraak met vertrouwen tegemoet.” Eerder stelde de uitvoeringsorganisatie al dat de opsplitsing is uitgevoerd in overleg met toezichthouder DNB. De rechter doet aanstaande woensdag (13 februari) uitspraak

Reageer op dit artikel