nieuws

Gebruik HDN neemt toe

Archief

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) meldt voor het eerste kwartaal van dit jaar een recordaantal hypotheekaanvragen en offertes via HDN.

In totaal werden 57.801 EDI-berichten verstuurd, een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar.
De maand maart is volgens HDN een “absolute topmaand” met 23.534 berichten. Dit komt neer op een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
Als verklaring van de groei noemt HDN de recente rentestijging. “In ‘onrustige’ omstandigheden blijkt het HDN, door de geboden snelheid, het aangewezen middel om snel te handelen.” HDN verwacht dat na een succesvol 1996 met meer dan 150.000 berichten, 1997 eveneens positief zal uitvallen.
KLM-vliegreis
Voor tussenpersonen die samenwerken met Hypotrust is het gebruik van HDN tot 30 mei extra aantrekkelijk gemaakt. Hypotrust stelt de tussenpersonen cadeaubonnen voor een KLM-vliegreis ter beschikking ter waarde van f 250. Elke tiende aanvraag die via HDN binnenkomt bij Hypotrust wordt beloond met een cadeaubon. Hypotrust wil hiermee het gebruik van HDN stimuleren onder de tussenpersonen die nog geen of heel weinig gebruik maken van het hypothekennetwerk. Ruim 50% van de aanvragen en offertes bij Hypotrust gebeurt via HDN.

Reageer op dit artikel