nieuws

‘Geboycot’ Wellowell schort invoering van tarieven op

Archief

Wellowell heeft besloten om het betalen voor doorverwijzingen tot eind dit jaar uit te stellen. Reden is het “schrikbarend” lage aantal reacties van het intermediair.

De 630 ingeschreven tussenpersonen moesten voor eind augustus laten weten of ze tegen betaling leads wilden blijven ontvangen: ( 500 voor een hypotheek, ( 300 voor pensioen- of FP-advies en ( 125 voor de overige producten. “Slechts vijftien tussenpersonen hebben zich tot nu toe nu aangemeld. Vijftig hebben ronduit ‘nee’ gezegd en de rest heeft helemaal niet gereageerd”, zegt een geschrokken relations-manager Robert de Ruiter. “Hier schiet natuurlijk niemand iets mee op: het intermediair niet, de consument niet en wij ook niet. Daarom loopt de pilot nog door tot eind van het jaar. We moeten ons intern eerst goed beraden op nieuwe tarieven.”
Wel gaat de virtuele tussenpersoon al ( 550 vragen voor een jaarabonnement. “Om de kosten toch enigszins te drukken, anders wordt het wel een erg dure grap”, meent De Ruiter.
In AM 16 (pag. 3) verklaarde De Ruiter nog de prijzen beslist niet te hoog te vinden. “Intussen is de stand opgemaakt: we hebben ons vergist”, geeft hij toe. Sinds 1 juli werkt Wellowell met een nieuw verwijsmodel: de consument stuurt op de site nu zelf zijn gegevens door naar het intermediair dat hijzelf kiest. Volgens De Ruiter heeft het intermediair op die manier in totaal tweehonderd kwalitatief goede leads ontvangen. “Maar zelfs deze groep tussenpersonen heeft zich ook niet massaal aangemeld”, zegt hij teleurgesteld.
Wellowell heeft vorige week het intermediair bericht dat de tarieven niet ingevoerd zullen worden. “We verwachten dat het grootste gedeelte wel ingeschreven wil blijven staan. De abonnementskosten moeten ze wel betalen. Maar dat zal toch geen probleem zijn; dat zit er immers al heel lang aan te komen.”

Reageer op dit artikel