nieuws

Gasexplosie in oude dorp Urk

Archief

De oude dorpskern van Urk werd vorige week opgeschrikt door een enorme explosie aan de Reepsteeg. De ontploffing vond plaats in een vakantiewoning die werd gebruikt door Polen, die tijdelijk op Urk aan de slag zijn.

Niet alleen werd deze woning verwoest, maar bij ongeveer twintig huizen in de omgeving zijn ramen gesprongen, dakpannen van de daken gevallen en scheuren in muren ontstaan.
De gemeente Urk heeft inmiddels bij alle gedupeerden de schade geïnventariseerd, maar kon nog niets mededelen over de totale omvang. Vast staat al wel dat deze ettelijke tonnen zal bedragen.
De technische recherche doet nog onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing. Brandweercommandant Klaas Ras van Urk vermoedt dat graafwerkzaamheden naast de woning de gastoevoer naar de woning hebben los getrild en dat er daarna gas in de woning is gelopen. “Een kleine vonk is dan genoeg om de zaak de lucht in te laten gaan.”

Reageer op dit artikel