nieuws

Garantiemakelaar gaat strijd aan met Huisgarantie van NVM

Archief

Met een gratis bouwkundige keuring en geen afschrijvingen op onderdelen, brengt de stichting Garantiemakelaar sinds kort een garantieverzekering op de markt waarmee de concurrentie wordt aangegaan met de NVM-Huisgarantie.

De garantieverzekering voor woonhuizen is in trek. In korte tijd kwamen er drie op de markt: die van ERA makelaars, de NVM Huisgarantie (RRH) en sinds kort de garantieverzekering van de Garantiemakelaars (Woongarant).
Bij de Garantiemakelaar kan de huizenkoper kiezen uit een standaarddekking (naar keuze 1 of 3 jaar gebreken aan het casco), of een omvangrijkere dekking. Mechanische gebreken hebben een standaard dekking van 1 jaar. Na de gratis bouwkundige keuring is de koper niet verplicht om een garantieverzekering aan te schaffen. Wel is de garantieverzekering in principe gekoppeld aan de afname van een opstalverzekering.
De premie bedraagt minimaal f 350 tot f 1.445. Deze premies hebben betrekking op een herbouwwaarde tot f 250.000. Bij de zwaardere dekkingen komen de premies op f 880 tot f 1.445 voor een herbouwwaarde van f 750.000 of hoger.

Reageer op dit artikel