nieuws

Garantie op enkele operaties bij CZ en ziekenhuis in Geldrop

Archief

Patiënten die bij zorgverzekeraar CZ verzekerd zijn en een heup- of knieoperatie ondergaan in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, krijgen voortaan garantie op de operatie. “Het is de eerste keer in Nederland dat een verzekeraar en een ziekenhuis een garantieregeling voor een operatie afspreken”, stelt CZ.

De afgesproken garantie tussen CZ, het St. Anna Ziekenhuis en de betrokken maatschap orthopedie heeft betrekking op het ‘loslaten’ van de prothese door slijtage. “Bij voortijdige slijtage van een prothese komen de hersteloperatie en het nieuwe implantaat geheel voor rekening van het ziekenhuis.” Er zijn garantietermijnen van zeven tot vijftien jaar afgesproken.
Met deze afspraak zegt CZ een kwaliteitswaarborg te geven voor verzekerden die een heup- of knieoperatie ondergaan in het St. Anna Ziekenhuis. CZ verwacht de komende jaren met nog meer ziekenhuizen garanties te kunnen afspreken, om zo meer zekerheid over de kwaliteit van de zorg te verkrijgen.

Reageer op dit artikel