nieuws

GAB Robins Takkenberg en Bijl Taxaties los verder

Archief

Het expertisebureau GAB Robins Takkenberg en het taxatiebureau Bijl, beide onderdeel van de Zwitserse multinational SGS, gaan los van elkaar opereren. Aanleiding is de snelle groei van de twee bedrijven en ‘marktomstandigheden’, aldus de directie.

De twee bedrijven zijn op dit moment nog volledig geïntegreerd (directie, financiën etc.). In de nieuwe situatie komen ze geheel los van elkaar te staan. Statutair directeur van Bijl Taxaties wordt W. Fröhlich. Voor het expertisebureau zal H.D. Grootkerk deze positie innemen.
Volgens directeur Fröhlich komt de voorgenomen splitsing voort uit de huidige ontwikkelingen in de markt. “Behalve dat de toegenomen omvang van beide bedrijven een splisting wenselijk maakt, willen we hiermee ook duidelijk aangeven dat we een mogelijk conflict of intrest tussen de twee activiteiten willen vermijden.” Bijl Taxatie (2 kantoren, 40 werknemers) vindt haar opdrachtgevers namelijk vooral in de industrie, terwijl GAB Robins Takkeberg (4 kantoren, 110 werknemers) met name voor de verzekeringsmarkt werkt.

Reageer op dit artikel