nieuws

Fusieplan Rialto en VAN (Bavam)

Archief

De schadeverzekeraars Rialto en VAN (Bavam) willen gaan fuseren. Tot deze conclusie zijn de directies gekomen na gesprekken die eind vorig jaar zijn begonnen. Samen zijn de maatschappijen goed voor een premie-inkomen van € 31,3 mln en hebben zij 48 medewerkers in dienst.

Rialto (voorheen Terminus) is het gezamenlijke vangnet van de WAM-verzekeraars voor brokkenmakers in het verkeer en biedt tegenwoordig ook avp en particuliere brandpolissen aan. Vorig jaar kende Rialto (23 medewerkers) een premie-inkomen van € 12,7 mln en een winst voor belastingen van € 1,3 mln.
VAN, voluit: Vereenigde Assurantiebedrijven Nederland, is vooral bekend van de Bavam, beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor assurantietussenpersonen en makelaars in onroerend goed. Daarnaast biedt de VAN brandverzekeringen (via gemeentes) voor woonwagens. Verder wordt daar het management gevoerd over een aantal pools, zoals de Atoompool en de Milieupool en ook over de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT). Het premie-inkomen bedroeg vorig jaar € 18,6 mln en de winst voor belastingen € 0,4 mln. VAN telt 25 medewerkers.

Reageer op dit artikel