nieuws

Fusie Univé-onderlingen

Archief

Twee Overijsselse Univé-onderlingen gaan per 1 januari fuseren. Bij de fusie blijven alle 46 arbeidsplaatsen behouden.

Het gaat om Univé ‘Midden Overijssel’ (Nijverdal en Ommen) en Univé ‘De Onderlinge’ (Dalfsen, Kampen, Nieuwleusen en Vollenhove). Het fusievoorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de leden; daartoe wordt in het najaar een speciale bijeenkomst georganiseerd.
Aanleiding voor de fusie is de toenemende regelgeving. “Die noopte ons om te zien naar een geschikte partner”, laten beide onderlingen weten. “De fusie is puur intern en zal geruisloos verlopen. De klanten zullen er weinig van merken. Alle kantoren worden gehandhaafd en er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.” De bedrijfsonderdelen Bedrijven en Financieel Advies, waaronder Hypotheken, Leven, Pensioenen en de bankproducten van de CVB Bank vallen, worden samengevoegd.
Beide onderlingen waren vorig jaar goed voor een gezamenlijke winst van _ 2,1 mln. De leden van Univé ‘Midden Overijssel’ ontvangen _ 320.000 winstuitkering, die van Univé ‘De Onderlinge’ _ 525.000. De laatste is de grootste van de twee, met een premievolume van _ 2,4 mln en 28 medewerkers. Uit bemiddeling ontving ‘De Onderlinge’ vorig jaar _ 1,7 mln provisie. ‘Midden Overijssel’ telt een premie-inkomen van _ 1,6 mln, 18 medewerkers en een provisieomzet van _ 930.000.

Reageer op dit artikel