nieuws

Fusie Royal Schiedam en Allianz medio augustus

Archief

Medio volgende maand zal Allianz-dochter Royal Schiedam fuseren met het schadebedrijf van Allianz Nederland, mits aan de juridische voorwaarden is voldaan.

Reden voor de fusie is dat Royal Schiedam een maatschappij is waar geen operationele activiteiten meer plaatsvinden. “De fusie heeft als doel meer efficiëntie en overzichtelijkheid in de ondernemingsstructuur aan te brengen. Als aparte onderneming moet je namelijk ook apart rapporteren”, aldus een woordvoerder.
Het label Royal Schiedam zal met de fusie verdwijnen. De brutowinst van deze maatschappij bedroeg vorig jaar e 714 (152) mille. De activiteiten van Royal Schiedam bestaan voornamelijk uit het behandelen van de schaden uit de verzekeringsportefeuilles van AGF Belgium en de run-off portefeuille van GS Verzekeringen.

Reageer op dit artikel