nieuws

Fusie Marsh & McLennan met Johnson & Higgins

Archief

De Amerikaanse verzekeringsmakelaars Marsh & McLennan en Johnson & Higgins gaan fuseren. De nieuwe combinatie wordt daarmee weer het grootste makelaarskantoor ter wereld. In ons land worden de dochters Mees & Zonen (Johnson & Higgins) en het jonge Marsh & McLennan ook samengevoegd.

De fusiepartners gaan, waarschijnlijk wereldwijd, de naam J&H Marsh & McLennan gebruiken. Vorig jaar was Marsh & McLennan goed voor een omzet van $ 4,1 mld en 27.000 werknemers. Johnsons & Higgins zette $ 1,2 mld om en heeft negenduizend mensen in dienst. Door de fusie wordt de jonge combinatie Aon Corporation en Alexander & Alexander weer verwezen naar de tweede plaats.
De Nederlandse onderdelen van beide fusiepartners worden ook samengevoegd. Nederlands oudste assurantiemakelaar Mees & Zonen, in 1991 door Johnson & Higgins gekocht van ABN Amro, neemt de tweede plaats in op de makelaarsranglijst. Mees & Zonen heeft acht vestigingen, 380 werknemers en een premie-omzet van ruim f 1 mld.
Marsh & McLennan is aanmerkelijk kleiner. Het makelaarsbedrijf is sinds 1992 in opbouw en telt momenteel vijftig medewerkers en een premie-omzet van f 150 mln. Naast de vestiging in Capelle aan den IJssel hoort ook de divisie Mercer Ten Pas – met tweehonderd werknemers – tot Marsh & McLennan.
De beide directeuren Aad Strijbos (Mees & Zonen) en Eric Dorhout Mees (Marsh & McLennan) zijn verheugd over de fusie. Personele gevolgen (inkrimping) verwachten zij niet. Strijbos verwacht eerder een uitbreiding. Volgens Dorhout Mees zal “het hoogwaardige personeel van Marsh & McLennan een belangrijke rol gaan spelen binnen Mees & Zonen.”

Reageer op dit artikel