nieuws

Fusie assurantiekantoren Langezaal en Lindeman

Archief

De assurantiebedrijven Langezaal & Partners in Den Haag en Lindeman Adviesgroep in Nootdorp zijn per 1 juli gefuseerd. Beide kantoren blijven evenwel onder eigen naam en vanuit de eigen vestiging actief.

Door het samengaan van Langezaal en Lindeman ontstaat er in de regio Haaglanden een assurantiebedrijf met 35 medewerkers en een brutopremievolume van zo’n f 45 mln per jaar. De provisie-inkomsten bedragen ongeveer f 6 mln per jaar, aldus directeur Geert-Jan de Jong van Langezaal & Partners. Hij kondigt aan dat het niet bij deze fusie zal blijven. “Onze strategie is gericht op een verdubbeling van deze organisatie.”
Van beide fusiepartners is Langezaal & Partners in alle opzichten de grootste. Het bedrijf telt 28 medewerkers en een brutopremie-inkomen van een kleine f 40 mln per jaar, goed voor f 5 mln aan provisies, aldus De Jong. Het bedrijf heeft volmachten van vijf verzekeraars: Aegon, Delta Lloyd, DAS Rechtsbijstand, Nationale-Nederlanden en Zwolsche Algemeene.
Lindeman Adviesgroep heeft een premie-omzet van f 7,5 mln per jaar, aldus directeur Cisco Barao. Hij ziet in de samenwerking met onder meer de o/g-makelaardij van Langezaal een aanvulling op de activiteiten van zijn assurantiebedrijf. De buitendienst van Lindeman wordt versterkt met Rob Theunissen van Langezaal & Partners, die drie jaar geleden tot makelaar in assurantiën werd beëdigd.

Reageer op dit artikel