nieuws

Fundum lanceert geïntegreerde dekking voor WAO- en excedenthiaat

Archief

(redacteursversie)

Fundum heeft het InkomensBeschermingsPlan geïntroduceerd, een collectieve verzekering die de WAO-gatdekking en de excedent-dekking combineert en niet uitgaat van verzekerde bedragen maar een vastgesteld percentage van het inkomen belooft.
Fundum typeert het nieuwe product als ‘een universele WAO-aanvullingsverzekering’. Met de werkgever wordt afgesproken welk percentage van het loon wordt verzekerd. Dat kan tot maximaal 80% van het loon. De werknemer weet dan exact wat hij krijgt. De uitkering heeft betrekking op het salaris dat geldt op het moment dat de WAO ingaat (en niet het salaris dat eenmaal per jaar aan de verzekeraar moet worden opgegeven). De werkgever kan kiezen voor een indexatie op de uitkering en heeft hierbij de keus uit 3%, 4% en 5%. Dit kan volgens woordvoerder Joost Keizer het voordeel opleveren dat de CAO-verhogingen lager is dan de indexering.
“Bij de traditionele verzekering worden het WAO-gat en de excedent-dekking afzonderlijk gerepareerd. De werknemer heeft dus te maken met een WAO-uitkering, een uitkering voor het WAO-gat, en een excedentregeling. Hij heeft dus geen idee hoe hoog zijn uitkering uiteindelijk is”, zegt Keizer. “Bij het InkomensBeschermingsPlan weet hij van tevoren welk percentage van zijn loon hij krijgt.” Deze simpele regeling ziet Fundum als een sterke troef in de communicatie. Als slogan hanteert Fundum: ‘De eerste arbeidsongeschiktheidsverzekering die niet uitgaat van de gaten, maar van de kaas’.
Fundum spreekt in verband met het InkomensBeschermingsPlan van een “compleet nieuwe verzekeringssystematiek”. “Het komt er op neer”, zegt Keizer dat we werken met gemiddelden voor de toekomstige schade.
Medio september heeft Fundum het product aan een kernbestand van 300 tussenpersonen gepresenteerd. Dezer dagen worden de overige relaties benaderd. In het totaal gaat het om zo’n 2.000 brieven.

Reageer op dit artikel