nieuws

Friesland Bank wil meer kantoren buiten provincie

Archief

Friesland Bank opent dit jaar een kantoor in Zwolle. Verder zijn andere locaties in ons land in onderzoek, aldus de bank bij de presentatie van de jaarcijfers.

Friesland Bank profileert zich in toenemende mate als de ‘persoonlijke middelgrote bank voor het noorden’. Met kantoren in Friesland en geleidelijke uitbreiding van de vestigingen in Groningen, Drenthe en Noord-Holland, wil de bank zijn marktpositie versterken. Overigens wordt het netwerk in Friesland uit kostenoverwegingen teruggebracht tot 35 door integratie van twintig filialen in nabijgelegen grotere vestigingen.
Resultaten
De bank boekte vorig jaar opnieuw goede resultaten. De nettowinst groeide vorig jaar naar f 50,4 (40,8) mln. De aanwas van nieuwe spaargelden (+4%) leidde tot een obligo van f 2,9 (2,8) mld.
De kredietverlening aan particulieren en bedrijven steeg met f 836 (760) mln naar ruim f 5,9 (5,1) mld. “Door de introductie van innovatieve producten, met name de Beurshypotheek, nam de productie van woninghypotheken opnieuw sterk toe”, stelt de bank.
Het pensioenadviesbureau Aecum in Driebergen kan eveneens op een goed jaar terugzien, aldus de bank.
De provisie-inkomsten van de bank kwamen hoger uit: ruim f 61 (54,3) mln. Hiervan was f 18,5 (16,7) mln voor rekening van het assurantiebedrijf van de bank.

Reageer op dit artikel