nieuws

Friesland Bank neemt belang in pensioenadviseur Aecum

Archief

Friesland Bank heeft een meerderheidsbelang verworven in het landelijk werkende pensioenadviesbureau Aecum in Driebergen.

Aecum (twintig medewerkers) werkt landelijk en richt zich op de advisering van collectieve pensioenregelingen voor ondernemers in vooral midden- en kleinbedrijf.
Het pensioenadviesbedrijf werd ruim drie jaar geleden opgericht door de André Markovic en zijn compagnon Alfred Damhof, die elk een belang van 20% behouden. Zij waren voor die tijd werkzaam bij het adviesbureau in levensverzekeringen en pensioenen van Van Calcar in Groningen.
Snel gegroeid
Sinds de oprichting is het bedrijf snel gegroeid en staat er ruim honderd bedrijven in de boeken. De bedrijven zijn aangeboord door samenwerking met accountants en fiscalisten en door gebruik te maken van telemarketing en koude acquisitie, vertelt Markovic. “Onze brutopremie-omzet bedraagt nu rond f 26 mln en de provisie-omzet f 7,5 mln per jaar.”
Aecum heeft semi-volmachten van drie verzekeraars: Aegon, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Dat houdt in dat Aecum vrijwel alle werkzaamheden zelf doet, tot het opmaken van polissen aan toe. “Dat doen we niet zo zeer om meer provisie te ontvangen, maar veel meer om sneller en efficiënter te kunnen werken”, zegt Markovic.
Hoogwaardig
Door het verwerven van het meerderheidsbelang (60%) in Aecum ontstaat er tevens een nauwe samenwerking met Friesland Bank Assurantiën (FBA), dochterbedrijf van de bank. “Een stuk hoogwaardige dienstverlening zal worden toegevoegd aan het bestaande pakket van FBA. De verwachting is dat de activiteiten op het terrein van de collectieve pensioenregelingen verder zullen toenemen”, laat de bank niet zonder trots weten.
Markovic beaamt dat zijn adviesbedrijf zelfstandig vanuit het midden van het land blijft opereren en alle collectieve pensioenactiviteiten van de bank zal overnemen. Dat zal niet lang meer vanuit het huidige veel te krappe kantoorpand gebeuren, zegt hij. “We zijn op zoek naar een grotere locatie in de driehoek Bilthoven-Driebergen-Zeist. Met de steun van de Friesland Bank moet dat wel gaan lukken.” Verder verwacht hij dat de samenwerking met de bank het aantrekken van (dure) pensioenadviseurs zal vergemakkelijken en tot meer ‘warme leads’ vanuit de bedrijvenmarkt zal leiden. “Het grootste probleem is bij bedrijven binnen te komen. Met een Friesland Bank achter ons zal dat een stuk makkelijker worden.”

Reageer op dit artikel