nieuws

Friesland Bank komt met Netto Egaal Hypotheek

Archief

De Friesland Bank heeft een nieuwe hypotheek op de markt gebracht: de Netto Egaal Hypotheek. Het produkt is een tussenvorm van de traditionele levenhypotheek en de spaarhypotheek.

De Netto Egaal Hypotheek garandeert, zoals de naam al aangeeft, gelijkblijvende netto maandlasten tijdens de looptijd van 30 jaar bij hetzelfde belastingpercentage.
De hypothecaire geldlening is gekoppeld aan een gemengde verzekering van Avéro. De premie voor deze polis bestaat uit een spaar- en een risicodeel. De spaarpremie wordt herbelegd bij de Friesland Bank, die belast is met de administratie van de hypotheek.
De acceptatie en polisopmaak wordt verzorgd door Friesland Bank Assurantiën. Het meenemen van de levenpolis naar een andere financier is uitgesloten.
Vaste premie
In tegenstelling tot de spaarhypotheek (Profijthypotheek) van de Friesland Bank geldt voor de Netto Egaal Hypotheek een vaste premie, die niet wordt aangepast aan de hoogte van de hypotheekrente.
De rentevergoeding over de spaarpremie (=rendement) is gelijk aan de rente die over de lening wordt betaald. Tussentijdse premiestortingen, hoog/laag-constructies, schuldbijschrijving, en verlenging van de looptijd zijn mogelijk.
Bij overlijden vóór het bereiken van de einddatum, wordt de verzekerde som die gelijk is aan de oorspronkelijke hoofdsom van de hypothecaire lening uitgekeerd. De uitkering bij leven uit de gemengde verzekering kan hoger zijn dan de oorspronkelijke hoofdsom, mede door een premiereserve die wordt gefinancierd uit een minimale opslag per maand op de spaarpremie.
De Friesland Bank distribueert de hypotheekprodukten vooral via de 60 eigen bankkantoren in Friesland, Groningen, en Noord-Holland, en werkt ook samen met makelaars o/g en hypotheekadviesketens, zoals Huis & Hypotheek, De Hypotheker en NVM Hypotheekshop.

Reageer op dit artikel