nieuws

Friesland Bank komt met BeursHypotheek

Archief

Om klanten de mogelijkheid te bieden een woonhuis te kopen en tegelijkertijd te sparen en beleggen, heeft de Friesland Bank de BeursHypotheek op de markt gebracht.

Het beleggingsproduct bestaat uit een hypothecaire lening die tijdens de looptijd niet wordt afgelost en een BeursSpaarrekening waarop periodiek wordt ingelegd voor aankoop van effecten. Op de einddatum wordt deze effectenportefeuille verkocht en met de opbrengst de hypotheekschuld (grotendeels) afgelost en mogelijk een extra privévermogen opbouwen.
Per jaar kan de hypotheekgever minimaal 1% van de hypotheeksom inleggen op de BeursSpaarrekening. Dit spaarbedrag kan de hypotheekgever (gedeeltelijk) op elk moment beleggen in naar keuze AEX- en Midcap-fondsen van de Amsterdamse Effectenbeurs, in vier fondsen van de bank zelf, of in het Index Click Fonds van Van Lanschot Bankiers. De aangekochte effecten worden bewaard in een BeursDepot.

Reageer op dit artikel