nieuws

Friesland Bank evenaart hypotheekproductie 1997

Archief

Met bijna f 1 mld aan nieuwe kredieten, waaronder met name woninghypotheken, heeft Friesland Bank vorig jaar het productieniveau van 1997 geëvenaard. Dit staat in het jaarverslag van de bank.

Het grootste deel van de hypotheekproductie komt tot stand via de eigen organisatie (56 vestigingen), zij het dat de distributie via het intermediair toeneemt, aldus de bank. “De goede gang van zaken is het gevolg van een goed en innovatief productenpakket”, schrijft de bank die daarbij verwijst naar de vorig jaar geïntroduceerde BeursHypotheek die meteen werd bestempeld tot het beste effectenhypotheekproduct.
De kredietverstrekking aan particulieren en bedrijven steeg met f 836 (760) mln naar ruim f 5,9 (5,1) mld.
Assurantiebedrijf
Het assurantiebedrijf van de Friesland Bank is vorig jaar fors gegroeid. De provisie uit de bemiddeling in verzekeringen – inclusief pensioenadviesbureau Aecum waarin de bank een belang van 60% heeft – nam toe met ruim 44% (6%) naar f 24,1 (16,7) mln. Bij het assurantiebedrijf werken 79 (75) medewerkers.
Het assurantiebedrijf introduceert binnenkort een pakketverzekering voor alle particuliere risico’s. De volmachtafgevende maatschappijen Aegon, Avéro, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Woudsend en Zevenwouden zijn de risicodragers. Zij tekenen in op twee pools: één voor verkeerspolissen (exclusief Zevenwouden) en één voor alle overige particuliere verzekeringen (exclusief Aegon). “Het product is een combinatie van individuele verzekeringen. Wij doen de strik eromheen. Bij drie of meer polissen binnen dezelfde pool krijgt de verzekeringnemer een korting van 5% op de premie”, zegt directeur Jan van der Laan.
De aan de bank toevertrouwde spaargelden groeiden met 4% (2,5%) naar dik f 2,9 (2,8) mld. De nettowinst van Friesland Bank groeide naar f (40,8) mln.

Reageer op dit artikel