nieuws

Friese onderlinge van start met paardencrematieverzekering

Archief

De Eerste Friesche Onderlinge Paardenverzekering (EFO) in Heerenveen heeft een speciale paardencrematiepolis op de markt gebracht. “Wij denken zelfs dat wij de eerste ter wereld zijn die een dergelijk risico dekken”, zegt secretaris Minny Jansma van de EFO

De verzekering kost _100 per jaar en vergoedt de transportkosten en de crematie in het Rotterdamse dierencrematorium. De crematie kost _ 1400. “In de markt is veel vraag naar een dergelijk product”, zegt Jansma. “Er zijn tegenwoordig nogal wat eigenaren die hun paard vooral als huisgenoot zien en er niets voor voelen om het dode dier te laten weghalen door een destructiebedrijf.” Ook veel maneges zijn volgens haar geïnteresseerd in een dergelijke verzekering.
De EFO is in grootte na Hippo Zorg de tweede paardenverzekeraar in Nederland en heeft meer dan 10.000 paarden verzekerd.

Reageer op dit artikel