nieuws

Freek van Leeuwen directievoorzitter van Nuts

Archief

De benoeming van Freek van Leeuwen (Delta Lloyd) tot directievoorzitter van Nuts Verzekeringen, onderdeel van Nuts Ohra, bevestigt dat de voorgenomen fusie tussen beide verzekeringsconcerns zijn beslag gaat krijgen

Hoewel er nog een slag om de arm wordt gehouden, zal de fusie vrijwel zeker half oktober rond zijn. “Bij fusieprocessen zijn een aantal stappen te nemen. We zijn nog niet toe aan de laatste stap”, aldus een woordvoerder van Delta Lloyd. Van Leeuwen (54) was tot het begin van deze maand de eerste man van het schadebedrijf van Delta Lloyd. Hij beschouwt zichzelf als “een doorwrocht schademannetje”. Op zijn 20e begon Freek als jongste bediende bij de assurantietak van Van Es & Van Ommeren en werkte vervolgens bij diverse assuradeurenbedrijven. “Ik heb in die periode allerlei opleidingen gevolgd, waaronder de avondstudie rechten”. In 1975 trad hij als stafmedewerker in dienst bij Delta Lloyd. Vier jaar later begon zijn carrière in het management, die in 1993 uitmondde in de benoeming tot directievoorzitter van het schadebedrijf. Sinds september vorig jaar wordt ook het levenbedrijf van Delta Lloyd geleid door een ‘Van Leeuwen’. Gaf dat geen verwarring? “Ja, het gebeurde inderdaad wel dat er mensen bij mij voor de deur stonden die bij Rob moesten zijn, en andersom”, bevestigt Freek.

Reageer op dit artikel