nieuws

Fred van Gelder houdt zich al een half jaar schuil voor curator

Archief

Fred van Gelder is vorige week donderdag niet komen opdagen bij de rechter-commissaris in Utrecht om gehoord te worden in het faillissement van zijn financieel adviesbureau in Baarn.

Er zal nu een nieuwe datum worden bepaald voor dat verhoor. “De afwikkeling van het faillissement wordt hierdoor ernstig bemoeilijkt”, aldus curator René Smink.
“Misschien leest de heer Van Gelder uw blad en dan weet hij op die manier dat de curator naar hem op zoek is”, aldus Smink.
Schuldenlast
De schuldenlast is minimaal _ 1,85 mln. De preferente vorderingen bedragen _ 644.000 en de concurrente vorderingen _ 1.210.000. “Verder heb ik een garage vol kantoormeubilair en verzekerdendossiers”, stelt Smink.
Het faillissement, dat een half jaar geleden (30 mei) werd uitgesproken, was bijna onafwendbaar na het opleggen van een last onder dwangsom door toezichthouder AFM. Dat Van Gelder polissen van zijn klanten afkocht en voor tonnen naar eigen rekeningen liet overmaken, staat vast. Uit een verhoor zal naar voren moeten komen, waaróm hij daartoe overging.

Reageer op dit artikel